Ga naar de inhoud

Foodblog: To Good to be Food

  • door
Portretfoto Food

Foodblog: Togoodtobefood.nl

Elk kwartaal laten we graag een fotoshoot zien die we recent hebben gedaan. In deze blog behandelen we de fotoshoot van Sam, die fantastische recepten maakt voor haar eigen foodblog.

De aanvraag

In de zomer kregen we de volgende aanvraag binnen van Sam;

“Ik ben opzoek naar een fotograaf die geïnteresseerd is om foto’s te maken van mij met etenswaren voor mijn website. Bijvoorbeeld dat ik bloem in de lucht gooi, maar dit laat ik helemaal over aan de fotograaf zelf. Ik sta open voor leuke ideeën en wil graag samen werken met een fotograaf die zulke foto’s goed kan gebruiken voor haar of zijn portfolio, zodat wij een samenwerking kunnen aangaan voor beide website’s. Ik wil mensen inspireren over goede en gezonde voeding en wat ook lekker is voor elke dag!

Ik hoop dat jullie aan mij aanvraag kunnen voldoen.”

Dat klonk meteen erg leuk om te doen en we hebben direct contact opgenomen. Na een enthousiaste mailwisseling om de wensen af te stemmen, hebben we een afspraak gemaakt en zijn we begonnen met de fotoshoot.

Fotoshoot binnen

In dit geval hebben we bij Sam thuis de foto’s gemaakt met wat hulpmiddelen zoals een zwarte achtergrond. Verder hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Dit was mogelijk door een Sam dichtbij een raam te zetten, zodat er mooi licht binnenviel. Samen met de achtergrond en de fantastische gerechten die ze had gemaakt, kregen we na een halfuur al snel erg mooie beelden op de camera.

Type fotograaf

Van te voren hadden we afgesproken dat er zowel een mannelijke als een vrouwelijke fotograaf zou komen, waarbij we snel merkten dat Sam bij de vrouwelijke fotograaf iets makkelijker ontspande en dat zorgde meteen voor veel spontanere foto’s, natuurlijk geholpen door een fotogenieke Sam. Doordat de sfeer erg ontspannen werd konden zowel de vrouwelijke als de mannelijke fotograaf erg mooie beelden maken.

Hieronder hebben we een aantal foto’s geplaatst zodat je zelf kunt zien hoe het resultaat is geworden. 


Fotoshoot buiten

Daarnaast zijn we nog naar buiten gegaan, en hebben we even wat gekke dingen gedaan; Wat groenten in de lucht gooien en we sloten af met Sam die niet kon wachten om bloem in de lucht te gooien… wát een witte boel werd dat, maar wel met érg leuke foto’s!  

Bij elkaar zijn we zo’n 2 uur bezig geweest en konden de foto’s binnen een paar weken worden aangeleverd. Bij deze fotoshoot zijn geen extra lampen of studio gebruikt, alles is met natuurlijk licht geschoten in een eigen, bekende omgeving.

Sam is ondertussen zelf weer druk bezig met heerlijke recepten te bedenken die ze regelmatig op haar website zet. Benieuwd naar Sam en haar foodblog? Kijk dan snel op de onderste website of haar social media:

Foodblog: Togoodtobefood.nl

En natuurlijk is Sam ook te vinden op Social Media: Instagram Facebook Pinterest

Tot slot

Omdat de (hobby)fotografen vaak dit naast hun dagelijks werk doen, kunnen de tijden oplopen voor de oplevering van de foto’s. Hou in de regel rekening met zo’n vier weken. 

Je krijgt bij oplevering een email met een link naar een beveiligd gedeelte van de website, waar je de foto’s kunt bekijken en downloaden. 

Ook benieuwd of wij graag met jouw aanvraag aan de slag gaan? Stuur dan jouw aanvraag in, dan hoor je snel genoeg van ons! In de regel komen we niet op verjaardagen en feestjes, maar zijn we vooral in portret en fotoshoots zoals van Sam geinteresseerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *