Ga naar de inhoud

Over ons

Waar het begon

Ken je dat? Dat je hobby iets uit de hand loopt maar je huidige “overdag” baan eigenlijk ook wel heel tof is? 

Er zijn veel fotografen in Nederland die het beroep fotograaf uitoefenen, maar ook nog een normale baan ernaast hebben. Vaak schieten ze foto’s in de avond, in het weekend of op een vrije dag. Waarbij de meeste zichzelf uren in de natuur vermaken, zijn er ook een hoop bij die het fantastisch vinden om mensen te fotograferen. Vaak onder de noemer TFP Fotograaf.

Er is voor de fotografen vaak geen reden of behoefte om meteen een bedrijf(je) ervoor te starten, maar het verlangen om te blijven fotograferen blijft. 

Vanuit die gedachte is Gratis Fotograaf gestart. De fotograaf maakt mooie foto’s, jij ontvangt deze foto’s en als bedankje mag jij bepalen wat je ervoor wilt betalen.  

Waarom zijn wij anders dan de rest?

Simpel; er zijn geen anderen. Wij zijn uniek in ons concept en het ‘jij bepaalt wat je betaalt’ geeft genoeg vrijheid voor zowel de klant als de fotograaf. 

Als je gaat zoeken naar een fotograaf zie je prijzen van vijftig euro tot honderden euro’s. Wat bepaalt nu deze prijs? Vaak is een ervaren portretfotograaf juist door zijn ervaring en studio zeker een investering waard. 

Maar als jij nou net gewoon een mooie foto wil, maar niet over de top? En als jij daar dan een bedrag voor over hebt wat voor jou redelijk is, dan heb jij mooie foto’s en de fotograaf een leuke ervaring en een zakcentje. 

Leergierig

Een fotograaf wil altijd leren. Een foto kan altijd mooier en een instelling kan net even anders. We zijn niet een doorgewinterde professionele fotograaf.

Gepassioneerd

Hoe fijn is het om te weten dat de fotograaf dit vooral voor zijn eigen passie doet en niets liever wil dat jij tevreden bent over de foto's?

Enthousiast

Het begint al bij de aanvraag; de fotografen zien de aanvraag voorbij komen en de eerste die reageert of tijd heeft, zal zich aan je voorstellen.