Ga naar de inhoud

Vaak gestelde vragen

Is de fotograaf echt gratis?

De fotograaf is 100% gratis. Dat klinkt misschien gek, maar het is echt zo. Het is simpel te verklaren: na de gratis fotoshoot zal de fotograaf de foto’s beschikbaar stellen via een privé link.

Nadat je de foto’s hebt gezien mag je zelf bepalen wat je betaalt aan de fotograaf.

Hoe snel krijg ik mijn foto’s?

In de regel duurt het tussen 1 werkdag en maximaal 15 werkdagen voordat je de foto’s te zien krijgt. Het is maar net hoe druk de fotograaf het heeft.

In welk formaat krijg ik mijn foto’s?

De foto’s worden altijd als JPG aangeboden in de hoogste kwaliteit. Je krijgt dus niet de RAW bestanden.

Op welke doelgroep richten jullie je?

In principe op particulieren en non-profit organisaties die niet veel budget hebben voor een fotograaf, maar wel graag van deze diensten gebruik maken. Denk hierbij aan stichtingen, verenigingen en in het algemeen het goede doel.

In welke regio zijn jullie actief?

Hoofdzakelijk rondom de randstad. Dit houd de reiskosten enigszins beperkt. Het is mogelijk dat er een kleine vergoeding wordt gevraagd indien er enige afstand moet worden gereden. Dien altijd je aanvraag in, we bekijken dit per aanvraag.

Bewerken jullie de foto’s?

Over het algemeen worden er een aantal basis bewerkingen uitgevoerd op de foto’s. Desgewenst kunnen er extra bewerkingen plaatsvinden, afhankelijk van de expertise van de fotograaf. Mogelijk dat hier wel kosten aan verbonden zijn, dit altijd in overleg met de fotograaf.

Kan ik mezelf aanmelden als fotograaf?

Indien je interesse hebt om ook mee te werken voor het goede doel en ondertussen aan je portfolio te werken, dan vinden we dat niet meer dan logisch. Momenteel hebben we echter een select clubje fotografen waarmee we het eerste jaar van start gaan. Je kunt natuurlijk altijd even een email sturen.

Met welk type camera maken jullie foto’s?

Dit is aan de fotograaf, maar je kunt ervanuit gaan dat dit of een dSLR of systeemcamera is. Welke camera het ook is; de fotograaf doet zijn/haar uiterste best voor het maximale resultaat!

Hebben jullie een studio?

Momenteel hebben we hier niet de beschikking over. We werken op lokatie en maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht.

Komen jullie ook op een verjaardag?

Die vraag krijgen we vaker en eerlijk gezegd zien we hier niet veel enthousiasme voor onder onze fotografen. Je kunt natuurlijk altijd een aanvraag indienen.