Heb je een vraag?

Omdat we toch nog wat vragen kregen, hebben we hier een opsomming gemaakt van de vragen die het meest gesteld werden. Waaronder: “Gratis fotograaf, kan dat?”

Werken jullie echt gratis?

Daar kunnen we kort in zijn: Ja! Vergelijk het met de kapper die modellen zoekt om zijn knipkunsten op te oefenen. Alle kans dat het een prachtige haircut wordt, maar zekerheid is er niet..

Hoe snel krijg ik de foto's?

Over het algemeen houden we een levertijd van maximaal 4 weken aan. Mocht de fotograaf sneller zijn, dan is dat alleen maar mooi meegenomen natuurlijk.

Wat doen jullie met mijn foto's?

Zoals aangegeven zal de fotograaf de mooiste foto’s uitzoeken en die krijg jij aangeleverd. Uit deze selectie is het mogelijk dat de fotograaf de allermooiste foto uitzoekt en deze aandraagt voor het portfolio van deze website en/of die van de fotograaf zelf. Je krijgt dit altijd te horen en hebt hier ook inspraak in. Maak je dus niet teveel zorgen, het zal echt niet zo zijn dat we een volledige fotoshoot online neerzetten.

In welk formaat krijg ik mijn foto's?

Je krijgt de foto’s digitaal als JPG aangeleverd. In de regel krijg je niet de RAW bestanden.

Op welke website komen mijn foto's?

De gemaakte foto’s kunnen op de website van gratisfotograaf.nl worden getoond, maar ook op de website van de fotograaf zelf.

Op welke doelgroep richten jullie je?

In principe op particulieren en non-profit organisaties die geen budget hebben voor een fotograaf, maar wel graag van deze diensten gebruik maken. Denk hierbij aan stichtingen, verenigingen en in het algemeen het goede doel.

 

In welke regio zijn jullie aktief?

Hoofdzakelijk rondom de randstad. Dit houd de reiskosten enigszins beperkt. Het is mogelijk dat er een kleine vergoeding wordt gevraagd indien er enige afstand moet worden gereden. Dien altijd je aanvraag in, we bekijken dit per aanvraag.

Bewerken jullie de foto's?

Over het algemeen worden er een aantal basis bewerkingen uitgevoerd op de foto’s. Desgewenst kunnen er extra bewerkingen plaatsvinden, afhankelijk van de expertise van de fotograaf. Mogelijk dat hier wel kosten aan verbonden zijn, dit altijd in overleg met de fotograaf.

Hoe kan ik mezelf aanmelden aan fotograaf?

Indien je interesse hebt om ook mee te werken voor het goede doel en ondertussen aan je portfolio te werken, dan vinden we dat niet meer dan logisch. Momenteel hebben we echter een select clubje fotografen waarmee we het eerste jaar van start gaan. Je kunt natuurlijk altijd even een email sturen.

Waar is jullie portfolio?

De site heeft een zogenaamde ‘soft launch’. Dat houdt onder andere in dat we voorzichtig te werk gaan en we bezig zijn met de eerste opdrachten. We verwachten met enkele maanden een portfolio pagina te kunnen laten zien.

Met welk type camera maken jullie foto's?

Dit is aan de fotograaf, maar je kunt ervanuit gaan dat dit of een dSLR of systeemcamera is. Welke camera het ook is; de fotograaf doet zijn/haar uiterste best voor het maximale resultaat!

Hebben jullie een studio?

Momenteel hebben we hier niet de beschikking over. We werken op lokatie en maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht.

Komen jullie ook op een verjaardag?

Die vraag krijgen we vaker en eerlijk gezegd zien we hier niet veel enthousiasme voor onder onze fotografen. Je kunt natuurlijk altijd een aanvraag indienen.